zaterdag 28 februari 2015

Fotograferen = kijken

Tijdens de Canon introcursus vertelde de docent dat je ontzettend veel kunt leren van het werk van andere fotografen. Ik vond dat de man daar gelijk in had en inmiddels heb ik al flink wat workshops en lezingen bijgewoond. Vandaag was het de beurt aan Alex Vreeman, die ging laten zien wat voor prachtige portretten hij uit een Fujifilm X-T1 weet te toveren. Stiekem had ik hem vorige week tijdens een Fuji-promotie bij CameraNU ook al aan het werk gezien, maar nu had hij de hele middag het rijk voor zich alleen.

Allereerst vertelde hij gepassioneerd hoe hij in de wereld van de portretfotografie was beland en en wat zijn gedachtegang achter een geslaagd portret was.


Daarna was het tijd om de daad bij het woord te voegen. Omdat de ruimte over daglicht beschikte, was een opstelling zo geregeld:


Een van de aanwezigen was bereid model te zitten tijdens de uitleg:


Alex ging het gesprek met haar aan en probeerde al pratend en kijkend te komen tot een letterlijk en figuurlijk beeld van de vrouw voor hem op de stoel. In eerste instantie kwam ze nogal gespannen over, maar naarmate de sessie en het gesprek vorderden, kwam ze steeds meer los.
Mooi, zo'n kijkje door de ogen/camera van een andere fotograaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten